Close

A fogyókúráról

A fogyókúra során számos szabályt kell betartani ahhoz, hogy a célokat elérjük. De a legfontosabbak a következők, akár hívhatjuk úgy is, hogy a fogyókúra 7 vastörvénye

  1.  -Kalória deficit: A fogyókúra lényege, hogy kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk. A kalória deficitet elérheted úgy, hogy csökkented az étkezés kalória bevitelét, vagy növeled az energiafelhasználást a mozgással.
  2.  -A megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje: A fehérje segít az izmokat építeni és megtartani, és hosszú ideig eltelít, így segít a kalória deficitben.Vagyis étkezz fehérjedúsan. Ne a szénhidrátbombák legyenek az elsődleges tápanyag forrásaid (kenyér, pizza, laska, csoki, sütik,stb) hanem tejtermék, hús és sok zöldség
  3.  -Szénhidrátok megfelelő aránya: Szénhidrátok nélkülözhetetlenek az energia eléréséhez, de az a célunk, hogy minél kevesebbet együnk belőlük. A szénhidrátok jó minőségűek legyenek, például zöldségekből és gyümölcsökből, és kerülni kell a finomított szénhidrátokat, mint a cukor és a fehér liszt.
  4.  -Adagolás: fontos megtanulni hogyan mérjük, adagoljuk az ételeinket, hogy ne együnk túl sokat. 
  5. -A rendszeresség: a fogyókúra nem egy pillanatnyi dolog, hanem hosszú távú megoldás. Csak olyan fogyókúrás szokásokat iktass be amit meg is tudsz tartani hosszú távon. 
  6.  -A megfelelő időzítés: az evés időpontjának fontossága, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy éhesen eszünk, és túlevésbe esünk.
  7.  -Mozgás/pihenés: a rendszeres mozgás fontos része a fogyókúrának, ez tud segíteni a kalória deficitben és az izmok építésében, de a megfelelő pihenőidő, minőségi alvás is legalább annyira fontos mint a mozgás. Gondoltad volna?!